Gemeentehuis anderlecht

Anderlecht ondersteunt Senegalese stad

Bruno Schols
© Brussel Deze Week
21/01/2015

De gemeente Anderlecht zal de komende twee jaar samenwerken met de Senegalese stad Sedhiou. Door financiële hulp voor kantoorruimten en door het lokale personeel opleidingen te bieden, hoopt Anderlecht haar steentje bij te dragen tot een goed bestuur in Sedhiou.

Ook gemeenten doen aan ontwikkelingshulp. Daarvoor kiest elke gemeente een stad of regio in een ontwikkelingsgebied waarmee het zal samenwerken. Goed politiek bestuur, een efficiënte administratie en participatie van de bevolking in het stadsbestuur zijn de drie pijlers waarop de samenwerking tussen Sedhiou en de gemeente Anderlecht stoelt.

Sedhiou is een van de veertien administratieve regio’s in het West-Afrikaanse Senegal. Een regio met bijna 400.000 inwoners die zich uitstrekt over 7.350 vierkante kilometer.

Concreet zal Anderlecht onder impuls van schepen voor Internationale Solidariteit Sofia Bennani (CDH) financiële steun bieden voor ontwikkeling van kantoorruimtes. De openbare financiën zullen onder de loep genomen worden en de ambtenaren van Sedhiou zullen een cursus boekhouden kunnen volgen. Om het Senegalese gemeentebestuur efficiënter te laten werken zal Anderlecht ook investeren in informaticamateriaal en een databank. Ook in een brochure en een website zal geïnvesteerd worden. Met een fonds voor microkredieten moet de plaatselijke economie een duwtje in de rug krijgen.

Vijf gemeenten uit het land zullen ook samengebracht worden voor een uitwisseling. Dit zal onder het toeziend oog gebeuren van Anderlechtse personeelsleden van de dienst Financiën, Informatica en de Participatiedienst.
Deze lente staat een eerste bezoek aan Sedhiou op het programma om met de nieuwe Senegalese partners samen te zitten en al meteen een stand van zaken op te maken voor de actiepunten die dit jaar gerealiseerd moeten worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni