Anderlecht naar Europa League na winst tegen Galatasaray

© FM Brussel
27/11/2014

Anderlecht speelt ook na Nieuwjaar nog Europees voetbal. In de Champions League won het met 2-0 van het Turkse Galatasaray. Mbemba tekende voor beide doelpunten.

Mbemba opende de score kort voor rust. Halfweg de tweede helft strandde de gelijkmaker van Galatasaray op de lat. Kort voor het einde nam Mbemba dan de spanning weg met zijn tweede van de avond. Meteen de eerste zege van paars-wit in de Champions League sinds twee jaar. Met nog een speeldag te gaan, is paars-wit nu zeker van de derde plaats en die geeft recht op een plaatsje in de Europa League na Nieuwjaar.

"Onze campagne was goed, maar we hadden nog niet voldoende punten verzameld", verklaarde trainer Besnik Hasi na de wedstrijd. "Ik voelde wel dat de jonge ploeg wilde reageren na de nederlaag tegen Charleroi afgelopen weekend."

De politie was goed voorbereid op mogelijke problemen met supporters maar alles verliep al bij al rustig. Enkel voor de wedstrijd werd de orde even verstoord. Minstens vier fans van Galatasaray zijn opgepakt voor de wedstrijd, onder meer omdat ze bommetjes gooiden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.