RSC Anderlecht heeft voor het eerst dit seizoen punten verloren. Op het veld van Westerlo werd het 2-2.

Aan de rust keek Sporting zelfs tegen een 2-0-achterstand aan. Chancel Mbemba kopte een hoekschop ongelukkig in eigen doel en op slag van rust maakte Kevin Geudens de 2-0.

Al vrij snel na de koffie maakte Anderlecht de aansluitingstreffer via Cyriac. Tielemans scoorde de gelijkmaker op penalty na handspel van Annys.

Trainer Besnek Hasi kon achteraf leven met het resultaat. “Als er een ploeg verdiende te winnen, waren wij het”, zegt hij. “In de eerste helft hadden we de betere kansen.”

Anderlecht moet de leidersplaats in de stand nu delen met AA Gent. Dat won zondagavond met 3-1 van Zulte Waregem.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.