Anderlecht klopt Lierse, verlies voor White Star

© FM Brussel
19/01/2015

In het voetbal is de winterstop alweer voorbij. Anderlecht hield de drie punten thuis tegen hekkensluiter Lierse en doet een goede zaak in het klassement. In tweede klasse begon White Star met een nederlaag tegen Tubeke.

Anderlecht miste heel wat spelers: onder meer Gouden Schoen Dennis Praet was geblesseerd, Mitrovic was geschorst en Mbemba en Acheampong zitten op de Afrika Cup. Maar tegen Lierse, de laatste in de stand, zorgde dat niet voor problemen. Anderlecht won makkelijk met 3-0. Jonkies Tielemans, Dedoncker en Alvarez waren de doelpuntenmakers voor Anderlecht. Paars-wit nadert zo opnieuw tot op 2 punten van leider Club Brugge, dat vrijdag thuis niet verder raakte dan een 1-1 gelijkspel tegen KV Mechelen.

In tweede klasse is White Star niet goed aan de terugronde begonnen. De club haalde tijdens de winterstop wel enkele nieuwe spelers, maar die konden een 1-0-nederlaag bij Tubeke niet voorkomen. White Star staat nu 12de in de stand. Zaventem deed een slechte zaak in de degradatiestrijd: het verloor de degradatietopper bij Dessel Sport met met 3-1. Zaventem staat eenzaam laatste en heeft al zeven punten achterstand op de veilige plaatsen.

In derde klasse was er alleen een inhaalwedstrijd tussen Tienen en Grimbergen, die eindigde op 1-1. Grimbergen is nu gedeeld 14e.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni