Sporting Anderlecht blijft ongeslagen aan de leiding in de hoogste voetbalklasse. Zaterdagavond won paars-wit met 3-2 van Cercle Brugge.

Anderlecht had de verplaatsing naar Galatasaray in de Champions League redelijk goed verteerd en Mitrovic opende al snel de score. Maar ook Cercle speelde gretig mee en de bezoekers kwamen snel opnieuw op gelijke hoogte.

Dat was voor paars-wit het signaal om een versnelling hoger te schakelen. Cercle-doelman Werner keerde verschillende pogingen, inclusief een knal van Defour, maar had geen verhaal op de rebound van Suarez: 2-1 op slag van rust.

Ook nadien bleef Cercle goed standhouden, tot Najar tien minuten voor het einde de 3-1 tegen de netten kopte. In de slotfase gaf Anderlecht toch nog een doelpunt weg, maar verder dan die aansluitingstreffer kwam Cercle niet meer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.