De jonge wolven van Anderlecht versloegen op dinsdag de U19 van Arsenal met 2-0 in het eigen Constant Vanden Stockstadium. Twee doelpunten van aanvaller Jorn Van Camp waren voldoende om de Gunners met een kater naar huis te sturen. Door de overwinning plaatst jong paars-wit zich voor de achtste finales van de Youth League.

In de eerste minuten van het barrageduel was het bibberen voor Anderlecht. Arsenal-spelers Stephy Mavididi en Daniel Crowley wogen zwaar op de Brusselse verdediging. Gelukkig kon Anderlecht een beroep doen op doelman Mile Svilar, die in de vierde minuut met een goede redding een vroeg doelpunt van Arsenal kon voorkomen. Na een moeilijke openingsfase begon paars-wit beter te voetballen. Arsenal kreeg het deksel op de neus dankzij aanvaller Van Camp, die de score voor Anderlecht opende op aangeven van Orel Mangala.

Na het eerste doelpunt van de partij in de achtste minuut probeerde Arsenal terug te vechten. Onder impuls van verdediger Jeff Reine-Adelaide wilde Arsenal opnieuw op gelijke hoogte komen, maar daar wisten middenvelders Samy Bourard en Gilles Denayer goed gebruik van te maken. Door de offensieve impulsen van de verdediger van Arsenal was er meer ruimte. Met knappe combinaties brachten de Brusselaars de Gunners enkele malen in verlegenheid. Anderlecht voetbalde goed en bekroonde het denderende spel met een doelpunt. Opnieuw eentje van Van Camp, die zo zijn tweede van de avond binnenprikte na alweer een assist van Mangala.

Ook in de tweede helft zetten de Brusselaars goed druk. Zonder al te veel problemen tikten de jongens van Nicolas Frutos de wedstrijd uit. Met deze overwinning plaatst jong paars-wit zich voor de achtste finales van de UEFA Youth League, een prestigieus jeugdtoernooi voor jonge teams uit Europa. In de volgende ronde kunnen de purple talents uitkomen tegen teams als FC Barcelona, Chelsea, PSG, PSV, Benfica, Manchester City, Dinamo Zagreb of Olympique Lyon. De loting vindt maandag 15 februari plaats. Anderlecht speelde met Svilar, Denayer, De Medina, Faes, Amrani (75. Sowah, Van Der Heyden, Bourard, Lukebakio (62. Bernier), Mangala (80.), Azevedo-Janelas en Van Camp.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.