Anderlecht kan niet winnen in Luik

© brusselnieuws.be
25/01/2015

Anderlecht heeft niet kunnen winnen in Luik. In een vurig Sclessin won Standard met 2-0. Ciman en De Camargo maakten de doelpunten.

In de eerste helft viel er alvast weinig te beleven. Alleen Standard kon even dreigen via Louis. Die wipte een mooie kans over Proto, maar in de tribune. Anderlecht kon alleen dreigen van buiten de grote rechthoek, onder meer via Defour.

De grootste opschudding kwam van een tifo die de Luikse fans ontrolden. Die toonde een onthoofde Defour (zie link hiernaast).

In de tweede helft was er meer actie. Na nog geen tien minuten mocht Defour gaan douchen. Hij keilde de bal te hard in de tribune naar de zin van scheidsrechter Boucaut toen Milec geblesseerd op de mat lag. Dat leverde hem een tweede gele kaart op. In het tumult na de rode kaart pakt ook Vanden Borre nog geel.

Op het eerste doelpunt was het wachten tot de 64ste minuut. Uitgerekend Laurent Ciman, die zijn laatste match voor de Rouches speelde, scoorde met een gekruist schot.

Anderlechttrainer Hasi bracht nog Marko Marin en Leya Iseka in het veld, maar dat kon niet meer baten. Even voor affluiten maakte Igor De Camrgo er 2-0 van, meteen de eindstand.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.