Anderlecht herfstkampioen na 0-2-zege tegen Gent

© brusselnieuws.be
09/11/2014

RSC Anderlecht heeft zich zondag verzekerd van de herfsttitel. Eerste achtervolger AA Gent ging in eigen huis met 0-2 de boot in.

Aleksandar Mitrovic zorgde vlak voor rust voor de openingsgoal. Hij werkte af na een fraaie actie van Frank Acheampong. Een gevleide voorsprong, want Gent had uitstekende kansen via Raman en Depoitre gehad.

Diezelfde Depoitre miste halfweg de tweede helft nog een grote kans. Hij kopte centimeters naast. Even later kreeg Gent het deksel op de neus: na onoordeelkundig uitkomen van de Gentse doelman Sels kon Ibrahima Conté er met een lob 0-2 van maken.

Anderlecht heeft nu twee punten voorsprong op Brugge, dat over AA Gent naar de tweede plaats schuift.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.