Anderlecht geeft winst uit handen in topper tegen Club

© brusselnieuws.be
31/08/2014

Club Brugge heeft tegen Anderlecht een vroege 0-2-achterstand opgehaald. Anderlecht blijft in de stand koploper met 14 op 18 punten.

Anderlecht en Club Brugge hebben mekaar zondagnamiddag in de topper van de zesde speeldag in de Jupiler Pro League op een 2-2-gelijkspel gehouden.

Kampioen Anderlecht was heer en meester in de eerste helft en kwam na amper een kwartier 0-2 voor, maar na rust keerde Club het tij.

Al in de zevende minuut knalde recordaankoop Steven Defour de 0-1 vanop 25 meter erg mooi voorbij doelman Ryan tegen de Brugse netten en negen minuten later ging een sterk spelende Dennis Praet knap door op links, waardoor Aleksandar Mitrovic simpel binnen kon knikken.

Meteen na rust scoorde Club echter de aansluitingstreffer via de ingevallen Jörgensen. Twintig minuten voor tijd was de verdiende gelijkmaker een feit: Engels trapte een vrije trap van Vazquez tegen de netten.

Daar bleef het bij, al kregen beide teams nog enkele kansen. Club moest in de slotfase nog met zijn tienen verder na de tweede gele kaart van Castillo.

In de stand blijft Anderlecht leider. Het heeft 14 punten, drie meer dan eerste achtervolger Moeskroen-Péruwelz. Club Brugge staat zesde met 9 punten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.