© Mzximvs VdB

Ampe vreest voor problemen bij start autovrije zone

© brusselnieuws.be
02/06/2015

Brussels schepen van mobiliteit Els Ampe (Open VLD) vreest eind deze maand voor een verkeerschaos in het centrum van Brussel. Dan treedt de nieuwe, uitgebreidere voetgangerszone in werking.

Op 29 juni worden zowel het De Brouckèreplein als de Anspachlaan en enkele omliggende straten afgesloten voor het verkeer.

Ampe vreest dat mensen nog te weinig beseffen welke impact dat zal hebben op de mobiliteit. “De meeste mensen beginnen te beseffen dat de Anspachlaan autovrij wordt”, zegt Ampe. “Maar het zijn de details, die misschien nog niet genoeg bekend zijn.”

“Nog maar weinig mensen zijn bijvoorbeeld op de hoogte van de nieuwe regel voor de Stalingradlaan, waar je alleen de stad mag inrijden, of van de Lemonnierlaan, waarlangs je alleen de stad uit kan”, zegt Ampe.

Naast de impact voor het autoverkeer worden ook een aantal terminussen van de buslijnen verlegd. “Mensen hebben moeite om hun gewoontes aan te passen”, zegt Ampe. “Het is best om op voorhand jezelf te informeren en te kijken of je vaste route gewijzigd is.”

De schepen verwacht enkele moeilijke eerste dagen, “maar een gewaarschuwd mens is er twee waard”. Eind augustus volgt een eerste evaluatie van de autovrije zone.

Alle praktische info voor de voetgangerszone is te vinden op www.circulatieplan.be

Hieronder vindt u alvast het nieuwe circulatieplan voor bussen. In bijlage zit ook het nieuwe netplan voor de bussen in het centrum.

© Stad Brussel

© MIVB

Bekijk ook de video van tvbrussel:

Gigantische logistieke operatie die al maanden wordt voorbereid

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Politiek, Voetgangerszone Vijfhoek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni