E1443 Among the celestials

Among the Celestials: China in Early Photographs

Danny Vileyn
© Agenda Magazine
23/09/2014

Een gelukkig toeval: de bloei van de fotografie viel samen met de nieuwsgierigheid van het Westen naar China. In Among the celestials. China in early photographs brachten Ferry Bertholet en Lambert van der Aalsvoort meer dan honderd, vaak nooit eerder vertoonde of gepubliceerde foto's samen uit het China van de tweede helft van de negentiende eeuw en de eerste helft van de twintigste eeuw.

Foto's die getuigen van het harde bestaan van de Chinezen, maar ook foto's van mooie paleizen, tempels en tuinen. Het maakt van Among the celestials een prachtig en bevreemdend kijkboek, dat alvast het Rijksmuseum in Amsterdam doet overwegen om een tentoonstelling uit het boek te puren.

Hier in Brussel kunt u op 2 oktober al een selectie van de foto's zien in de Librairie des Galeries. 's Avonds interviewt AGENDA-vormgever en fotograaf Heleen Rodiers daar Ferry Bertholet, de Amsterdamse verzamelaar, kunstenaar én kenner van Japanse en Chinese kunst, die eerder ook al Concubines en courtisanes en Opium bij het Mercatorfonds uitbracht.

Among the Celestials: China in early photographs

data: 2/10, 18 > 20.00

waar: Librairie des Galeries, Koningsgalerij 2, Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Expo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni