© Thomas De Leeuw

Amerikaanse toerist neergestoken op de Grote Markt

© brusselnieuws.be
24/12/2015

Een Amerikaanse toerist is woensdagnacht verwond met een Zwitsers zakmes op de Grote Markt. Hij is niet in levensgevaar. De daders zijn opgepakt en stonden al bekend bij het gerecht. Dat meldt het Brusselse parket.

Het voorval gebeurde rond halftwee ‘s nachts, toen de toerist met drie vrienden de kerstversiering op de Grote Markt stond te bekijken. Drie jonge mannen vielen één van de meisjes in de groep lastig. Toen het slachtoffer wilde tussenkomen, ontstond er een gevecht. Een van de mannen probeerde een vuistslag uit te delen, een tweede stak de Amerikaan met een Zwitsers mes.

Daarna sloeg het drietal op de vlucht. De politie kon twee van hen oppakken in de buurt van het Centraal Station. Een van hen had een Zwitsers mes bij zich dat sporen van bloed vertoonde. Het gaat om mannen van 20 en 21 jaar oud, die beiden al voor vier gerechtelijke feiten bekendstaan.

Enkele uren later werd een derde man opgepakt in de omgeving van de Beurs. Zijn uiterlijk en kledij kwamen overeen met de beschrijving die enkele getuigen hadden gegeven. Hij wordt nog ondervraagd door de politie.

Het slachtoffer werd overgebracht naar het Sint-Jansziekenhuis. Zijn verwondingen bleken niet levensbedreigend, maar hij is wel zeker tot 7 januari werkonbekwaam.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni