Ambtenaren Binnenlandse Zaken gaan helpen bij adressencontrole in Molenbeek

© Belga
28/11/2015

De federale regering gaat ambtenaren van Binnenlandse Zaken naar Molenbeek sturen om de gemeente te helpen bij de controle van adressen. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zaterdag gezegd op de RTBF, in de marge van een seminar van de partij in het Vlaams parlement.

Het aantal ambtenaren moet, net als de start van de controle, nog afgesproken worden met de Molenbeekse burgemeester Françoise Schepmans (MR), meldt het kabinet van de vicepremier aan Belga.

Het gaat om een "dringend deel van een globaal plan" voor de Brusselse gemeente waar verschillende daders of verdachten van de aanslagen in Parijs verbleven, aldus Jambon.

Twee dagen na die aanslagen had de regering al een plan van aanpak aangekondigd, dat met name op Molenbeek gericht zou zijn.

Enkele dagen later had de N-VA-minister bekendgemaakt dat hij elk adres in de gemeente wil laten controleren door de plaatselijke politie.

Nu blijkt dat de federale regering ambtenaren van Binnenlandse Zaken naar Molenbeek zal sturen om de gemeente te helpen bij de controle van adressen, om in kaart te brengen wie waar woont.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni