© Visit Brussels

Ambassadeurs bezoeken Antwerpen en niet Brussel

FVDE
© brusselnieuws.be
12/01/2016

Schepen van toerisme in de Stad Brussel Philippe Close (PS) is er niet over te spreken dat de Belgische ambassadeurs eind januari een bezoek brengen aan Antwerpen, en niet aan Brussel. ‘Misschien heeft Antwerpen in de ogen van de federale regering meer gewicht dan Brussel’, aldus Close.

Het bezoek van de Belgische ambassadeurs in het buitenland kadert in de jaarlijkse diplomatieke dagen van de overheidsdienst Buitenlandse Zaken. Die vinden plaats van 25 tot 29 januari. Op het programma staan conferenties over de geopolitieke situaties en de positie van België in het buitenland.

Nieuw dit jaar is dat de 86 ambassadeurs en 21 consuls op de laatste dag een bezoek zullen brengen aan Antwerpen. Daarbij staat ook een ontmoeting met de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) gepland.

Brussels schepen voor Toerisme Philippe Close reageert verbaasd. “Voor Brussel bestaat zo’n initiatief niet”, klinkt het in een persbericht.

Brussels Lockdown
“Nochtans heeft Brussel nog steeds te kampen met de gevolgen van de Brussels Lockdown, toen de federale autoriteiten beslisten om het dreigingsniveau naar 4 op te trekken. Het imago werd hierbij geschaad en dan zeker vanuit internationale hoek”, aldus Close.

Close wil de ambassadeurs graag meer bij Brussel betrekken: “Misschien heeft Antwerpen in de ogen van de federale regering, meer gewicht dan Brussel, we blijven hoe dan ook beschikbaar om diplomaten te ontvangen in Brussel, nog steeds hoofdstad van België én van de Europese Unie. Dit is ook cruciaal om de promotie van de Stad Brussel op internationaal gebied te kunnen blijven verzekeren.”

Het kabinet van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) zegt aan Le Soir dat het bezoek er komt op uitnodiging van Antwerpen. Een uitnodiging van een andere stad zou met dezelfde aandacht behandeld zijn geweest.

Het bezoek aan Antwerpen dient onder meer om meer te leren over de diamantsector en de economische uitdagingen van de stad.

Tijdens de diplomatieke dagen staat er wel een ontbijt met Brussels staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Cécile Jodogne (Défi) op het programma.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni