justitiepaleis
© Wikipedia

Alweer processen uitgesteld door tekort aan veiligheidspersoneel

© FM Brussel
26/05/2015

In het Justitiepaleis kunnen sinds dinsdagochtend geen bezoekers meer binnen. Het onderbemande Veiligheidspersoneel besliste daartoe, uit noodzaak. Het grote terrorismeproces is daardoor uitgesteld.

De 114 agenten van het Veiligheidskorps moeten zorgen voor de toegangscontrole én voor het transport van gedetineerden. En vandaag verzorgen ze enkel het transport van gedetineerden, waardoor de toegangscontrole stil ligt.

Dat zorgt voor heel wat hinder voor de geplande rechtszaken. Die konden dinsdag niet doorgaan. Het terrorismeproces dat dezer dagen gevoerd wordt voor de Brusselse correctionele rechtbank, is dinsdag uitgesteld zonder dat een nieuwe zittingsdatum bepaald is.

Het Brussels parket is daar niet over te spreken. "Het parket mag dan zijn best doen om zaken zo snel mogelijk voor de rechtbank te laten verschijnen, wanneer processen niet kunnen doorgaan wegens organisatorische redenen is dat heel vervelend", zegt woordvoerster Ine Van Wymeersch aan FM Brussel.

Vorige week zijn er al processen uitgesteld, toen waren er niet niet genoeg veiligheidsagenten om de gedetineerden te transporteren. Ook de volgende dagen kunnen er problemen zijn met de toegang tot het justitiepaleis. Er is wel overleg geweest met minister van Justitie Koen Geens.

Bekijk de reportage van tvbrussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni