Al meer dan 3.000 tickets verkocht voor Brussels Basketball in Vorst Nationaal

© brusselnieuws.be
08/02/2016

De voorverkoop van het grootste Brusselse basketbalduel in jaren loopt op volle toeren: Basic-Fit Brussels verkocht al meer dan 3.000 tickets voor het duel tegen Spirou Charleroi in Vorst Nationaal.

Brussels speelt zijn thuiswedstrijden normaal gezien in de kleine omnisportzaal in Neder-Over-Heembeek, maar voor de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op 18 maart wijkt de club uit naar Vorst Nationaal. Het is de eerste keer dat ze in zo’n grote zaal spelen, waar plaats is voor 7.399 bezoekers.

Voorlopig zijn er al iets meer dan 3.000 plaatsen verkocht en ook de zes VIP loges zijn al bezet. Brussels hoopt op meer dan vijfduizend toeschouwers. Het belooft dan ook een topwedstrijd te worden, want Charleroi is een grote club in het Belgische basketbal en staat momenteel op de tweede plaats. Een ticket kost 10 euro.

Play-offs
“Met dit evenement willen we onze fans een onvergetelijke avond bezorgen, maar de Brusselse sportfan met onze club laten kennismaken. We hopen dat hierdoor ons team aan naamsbekendheid zal winnen en blijft groeien”, zegt communicatieverantwoordelijke Alexandre De Meeter. “2016 komt trouwens ook goed uit voor deze wedstrijd. Het is dit jaar exact dertig jaar geleden dat een Brussels basketbalteam de play-offs haalde.”

Brussels is nog volop in de running voor die play-offs: voorlopig staat de club op de 4de plaats in de Scooore League, de eredivisie van het basketbal. De Brusselaars wonnen tot nog toe al hun thuiswedstrijden, en wonnen afgelopen weekend voor het eerst dit seizoen op verplaatsing: de partij bij de Leuven Bears eindigde op 85-99.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Samenleving, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni