Al 50.000 bezoekers bibliotheek Schaarbeek

© tvbrussel
12/12/2010
De gemeentelijke Nederlandstalige Bibliotheek van Schaarbeek heeft zaterdag z'n 50.000ste bezoeker verwelkomd. Sinds de verhuizing naar de Lambermontlaan is het aantal leden sterk gestegen.

Armand Geys uit Schaarbeek kwam zaterdag als 50.000ste bezoeker de bibliotheek binnen. Hij werd er opgewacht en in de bloemetjes gezet door schepen Luc Denys (Groen!) en de bibliothecaris.

De bibliotheek van Schaarbeek doet het goed. 50.000 bezoekers en 100.000 uitleningen alleen al dit jaar, het is niet elke Nederlandstalige Bibliotheek in het Brussels Gewest gegeven.

"We zijn drie jaar geleden verhuisd van de Helmetsesteenweg naar de Lambertmontlaan. Sindsdien is het aantal leden exponentieel gestegen," zegt schepen Denys. "We hebben meer plaats en dus ook meer materiaal. Na de hoofdstedelijke bib in het centrum zijn we de grootste."

De bibliotheek wordt niet enkel bezocht door Nederlandstalige Brusselaars. Ook anderstaligen vinden hun weg naar het boekenhuis op de Lambermontlaan. Ze komen er voor het ruime aanbod boeken en audiovisueel materiaal.


-------------------------
De bibliotheek van Schaarbeek ligt aan de Lambermontlaan 224 en is elke dag open, behalve op zondag vanaf 12 uur, op zaterdag vanaf 10 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni