Airbnb voor homo's van start in Brussel

© brusselnieuws.be
23/07/2015

Misterbnb, de homovriendelijke variant van het immens populaire Airbnb, is sinds kort ook in België beschikbaar. De verhuursite richt zich specifiek op homoseksuele mannen en biedt in Brussel al zo’n 120 kamers en appartementen aan.

Misterbnb ontstond anderhalf jaar geleden in Parijs. De naam is uiteraard een verwijzing naar Airbnb, de alternatieve kamerverhuurwebsite. Het concept is gelijkaardig: men huurt een kamer of appartement bij een particulier, in plaats van in een hotel te verblijven.

Het verschil met Airbnb is dat de verhuurders meestal zelf homo zijn en meteen duidelijk maken dat homokoppels van harte welkom zijn. “Travel with pride” en “Rent a gay room or a gay B&B” zijn belangrijke taglines op de website.

De Franse oprichter Matthieu Jost kreeg het idee voor Misterbnb na een slechte ervaring met Airbnb, zegt hij in De Morgen. “Vijf jaar geleden reserveerde ik met mijn partner een kamer in Barcelona. Toen we arriveerden, was de gastvrouw bijzonder onvriendelijk. ‘Gaan jullie echt in één bed slapen?’, vroeg ze”, aldus Jost.

Misterbnb wil homokoppels een gevoel van vertrouwen en veiligheid meegeven, maar ook praktische hulp. De gastheer kan homo's nuttige tips meegeven over de stad waarin ze verblijven, zoals informatie over homobars, kledingzaken, sauna’s en wellnessbehandelingen.

Mensen die een verblijf aanbieden op Misterbnb vinden het een goed initiatief, maar tegelijkertijd vinden ze het jammer dat het moet bestaan. “Of je nu homo bent of niet, dat zou allemaal niet mogen uitmaken als je een hotelkamer of een B&B boekt. Iets als dit is toch weer een eilandje bouwen of ons een beetje in de kast duwen. Terwijl je er net bent uitgekomen”, zegt verhuurder Arthur Roovers in De Morgen.

Misterbnb biedt na anderhalf jaar al 25.000 kamers en appartementen aan in 130 landen.

Bekijk ook de reportage van tvbrussel:

'Misterbnb is heel handig in minder ruimdenkende landen of gebieden'

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni