Maandagochtend om 09.00 uur hebben de politievakbonden een ontmoeting op het kabinet van de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur. Dat is vernomen van Vincent Gilles van de vakbond VSOA. De Brusselse politieagenten protesteerden in de loop van de ochtend omdat gewone agenten vanaf dinsdag ongewapend het verkeer moeten regelen.

Sinds de aanslagen op Charlie Hebdo en de verijdelde aanslagen op politiekantoren door teruggekeerde Syriëstrijders, is het dreigingsniveau voor politiekorpsen verhoogd. Agenten van politie, die geen wapen mogen dragen, mogen bij de Brusselse lokale politie sindsdien niet meer alleen de straat op, maar slechts in het gezelschap van een inspecteur, die wel een wapen mag dragen.

Vorige week had de korpsleiding aangekondigd dat de gewone agenten op 1 september in ploegen van twee en ongewapend het verkeer zouden moeten regelen. De korpsleiding had daarop laten weten dat de ploegen in de meeste gevallen gemengd zouden zijn, met één politieagent en één politie-inspecteur, en er steeds een snelle interventieploeg in de omgeving zou zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni