Politiekantoor Kolenmarkt
© Ivan Put

Agent die collega bedreigde overgeplaatst

© brusselnieuws.be
13/01/2015

Een agent van de zone Brussel Hoofdstad-Elsene wordt ervan beschuldigd zijn wapen op een collega te hebben gericht tijdens een dispuut over religie. Dat gebeurde tijdens de manifestatie zondag naar aanleiding van de gebeurtenissen in Frankrijk. De agent is uit de dienst verwijderd in afwachting van het onderzoek.

Tijdens de Brusselse steunbetoging met de slachtoffers van de aanslagen in Frankrijk kregen twee agenten ruzie. De twee zaten op dat moment in een combi met drie andere mensen. Het zou gegaan zijn om een meningsverschil over religie tussen een agent van Belgische en een agent van Marokkaanse origine.

De twee begonnen elkaar uit te schelden, en uiteindelijk richtte de agent van Belgische origine zijn dienstwapen op zijn collega. Die laatste diende klacht in.

De politie startte een intern onderzoek op, en er loopt een gerechtelijke procedure. In afwachting van de uitkomst is de agent die zijn wapen trok alvast uit de dienst verwijderd, wat betekent dat hij overgeplaatst is. Zijn dienstwapen is ingetrokken. Ook het parket onderzoekt de zaak.

Burgemeester Yvan Mayeur (PS) liet al weten "dat de feiten, als ze waar blijken te zijn, zeer ernstig zijn".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni