Afrit in Dilbeek op Ring mogelijk voorgoed dicht

© brusselnieuws.be
04/03/2015

Afrit 12 van de Ring, beter bekend als het Kattenbroekcomplex, gaat binnenkort voor twee maanden dicht. Het gaat om een test om sluipverkeer tegen te gaan. Als de proefopstelling gunstig uitdraait, wordt de afrit definitief gesloten.

Dat meldt Ring TV en wordt bevestigd door het Agentschap Wegen en Verkeer.

Afrit 12 werd indertijd gebouwd voor een ziekenhuis dat er nooit kwam. Nu dient de afrit tot weinig. “We vermoeden dat ze vooral gebruikt wordt door chauffeurs die de files op de Ninoofsesteenweg willen vermijden”, zegt Anton De Coster van het Agentschap Wegen en Verkeer.

“Dat zorgt voor veel sluipverkeer in de buurt. Iets wat de gemeente graag wil tegengaan. Dilbeek heeft bovendien al drie afritten die erg kort achter elkaar liggen.”

Afrit 12 wordt daarom twee maanden gesloten bij wijze van test. Die zou van start gaan in april of mei. “We willen dit doordacht aanpakken”, zegt De Coster. “Vandaar deze proef. Die moet tonen of er geen ongewenste neveneffecten zijn.”

Valt de test positief uit, dan gaat het op- en afrittencomplex definitief dicht. Voor het zover is, zal er wel nog grondig overlegd worden met de gemeente.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni