Week in beeld kerkasiel afganen begijnhofkerk c Ivan Put

Afghaanse sans-papiers Begijnhofkerk voeren druk weer op

© brusselnieuws.be
13/08/2014

De Afghaanse uitgeprocedeerde asielzoekers die al maanden in de Begijnhofkerk verblijven voeren hun acties weer op. Aanleiding is het negatief advies van de Dienst Vreemdelingenzakendie dat een aantal gezinnen hebben gekregen.

Een vijftigtal mensen heeft dinsdagvoormiddag betoogd aan de kantoren van de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen nabij het Noodstation. De betoging vertrok aan de Begijnhofkerk, waar uitgeprocedeerde Afghanen sinds vorig jaar een tijdelijk onderkomen hadden gevonden.

De sans-papiers waren met de kerk overeengekomen om de bezetting in april stop te zetten. Bij gebrek aan een ander onderkomen is dat echter niet gebeurd.

Sindsdien verblijven er nog een dertigtal sans-papiers in de kerk. Drie dagen geleden kwam er één uitgeprocedeerd gezin bij. In de loop van deze week komen er nog een paar bij.

De groep Afghanen eist een betere bescherming door de Belgische staat. Zo is de situatie in de Afghaanse hoofdstad Kaboel nog steeds onveilig, ook al beschouwt het Commissariaat-Generaal voor Vluchtelingen en Staatlozen deze regio nog steeds als de minst risicovolle.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni