© Cofinimmo

Afbraak-heropbouw kantoren Belliardstraat van start zonder huurder

© brusselnieuws.be
25/11/2014

Hoewel nog geen huurder is gevonden, heeft Cofinimmo besloten om van start te gaan met de vervanging van het kantoorgebouw op de hoek van de Belliardstraat en de Wetenschapsstraat. Een spandoek kondigt de werken aan. Die moeten starten in februari.

Begin dit jaar had ontwikkelaar Cofinimmo reeds de nodige vergunningen op zak om het kantoorblok Wetenschap 15-17 te vervangen door een hoger en transparanter gebouw. In maart klonk het nog dat de werken echter pas zouden starten als ook effectief een huurder is gevonden. Maar nu heeft de raad van bestuur toch beslist om de kranen te laten aanrukken zonder dat er al een huurder is.

"We zien genoeg elementen om toch al te starten met de werkzaamheden", zegt communicatieverantwoordelijke Valerie Kibieta aan brusselnieuws.be. "De bezettingsgraad van onze gebouwen in de Leopoldswijk bedraagt 99 procent en we willen onze huurders nieuwe mogelijkheden bieden. Bovendien zal het gebouw bij oplevering in 2017 uniek zijn in de Belliardstraat."

Het project voorziet in 17.000 vierkante meter "moduleerbare en duurzame" kantoren. Er komt een lumineus atrium van vijf verdiepingen hoog dat passanten in de Belliardstraat een blik geeft op een geplande binnentuin. Voetgangers krijgen overigens ook wat meer ruimte en een streepje groen langs de straatkant. De geplande nieuwbouw Belliard 40 kreeg een subsidie van Leefmilieu Brussel als voorbeeldgebouw.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni