Advies voor nieuwe Parking 58 uitgesteld

© brusselnieuws.be
22/07/2015

Er komt pas na de zomervakantie duidelijkheid over de bouwaanvraag voor Centre 58, het complex dat Parking 58 moet vervangen. Het advies van de overlegcommissie is uitgesteld.

Dat schrijven La Dernière Heure en La Libre Belgique. Op 7 juli was er een derde overlegcommissie over het bouwproject. De architecten stelden daarop enkele aanpassingen voor, die de overlegcommissie hen eerder al had opgelegd.

Zo moest de doorgang tussen de Zwarte Lievevrouwstraat en de Hallenstraat toegankelijk voor het publiek zijn. De overlegcommissie vroeg om er een publieke stadsgalerij van te maken, met ruimte voor winkels. In de nieuwe versie is de doorgang open op drie niveaus en dag en nacht toegankelijk.

Daarnaast moesten de architecten ook meer duidelijkheid scheppen over de mobiliteit. Enkele bewonersverenigingen, waaronder Bral, Arau, Inter-Environment Bruxelles en Bru1000, vrezen dat het plan een negatieve impact zal hebben op het nieuwe circulatieplan van de Stad Brussel.

Een advies van de overlegcommissie over de bouwvergunning zal er pas na de zomer zijn. Waarom het advies is uitgesteld is niet duidelijk.

Het nieuwe complex zal 847 ondergrondse parkeerplaatsen bevatten, 250 meer dan vandaag. De verenigingen vrezen daarom dat het project meer autoverkeer zal aantrekken. Ook na de derde overlegcommissie waren ze niet overtuigd.

Het Milieucomité van het Brussels Gewest had eerder al geweigerd om het project een milieuvergunning toe te kennen. Ook daar luidde de kritiek dat het project te weinig rekening hield met het circulatieplan. De bouwpromotoren zijn in beroep gegaan tegen die beslissing.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni