Administratief Centrum verhuist in 2020 mogelijk naar gebouw Parking 58

© brusselnieuws.be
06/02/2016

In het grootschalige vastgoedproject op de locatie van Parking 58, zou in 2020 plaats zijn voor het administratief centrum van de Stad Brussel. Het huidige administratiegebouw bevindt zich in de Anspachlaan en verkeert in een verouderde staat.

De Stad Brussel heeft al meerdere jaren interesse om haar administratie te verhuizen naar de locatie waar Parking 58 momenteel nog gevestigd is. In 2006 schreef Brussel al een projectoproep uit om een nieuwe vestiging voor het administratief centrum te zoeken. La Derniere Heure schrijft dat een verhuizing tegen 2020 waarschijnlijk is.

Het Administratief Centrum bevindt zich nu aan de Anspachlaan, in een oud gebouw dat vooral op het vlak van energieverbruik niet aan de huidige normen voldoet.

Volgens La DH is er een akkoord tussen Brussel-Stad en de projectontwikkelaar AG Real Estate in de maak. Op 15 februari zou de overeenkomst tussen beide partijen ondertekend worden.

AG Real Estate plant een grootschalig vastgoedproject op de plaats van het iconische Parking 58-gebouw aan de Zwarte Lieve Vrouwstraat. Daarin is plaats voor ruim 30.000 vierkante meter kantoren en 46 woningen. Ook 847 parkeerplaatsen, een derde meer dan nu, zijn voorzien. Tegen 2018 hoopt de ontwikkelaar het project op te leveren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni