FOD Mobiliteit kan subsidies Brussels Airlines niet betalen

© brusselnieuws.be
27/08/2014

De FOD Mobiliteit heeft de federale regering laten weten dat de dienst niet in staat is subsidies te betalen die aan verschillende bedrijven beloofd werden. Het gaat onder meer om Brussels Airlines en NMBS Logistics.

De administratie heeft budgettaire moeilijkheden en kan de middelen niet vrijmaken, schrijft L'Echo woensdag. De subsidies voor 2014 zijn goed voor een totale enveloppe van 64 miljoen euro voor drie sectoren.

De drie Belgische luchtvaartmaatschappijen zouden 19 miljoen euro moeten krijgen, waarvan 15 miljoen euro voor Brussels Airlines voorzien is. Belgocontrol zou 20 miljoen euro moeten krijgen, terwijl het goederenvervoer over het spoor op 25 miljoen euro zou kunnen rekenen.

De FOD heeft echter onvoldoende geld om de beslissingen van de federale regering uit te voeren en heeft staatssecretaris in lopende zaken Catherine Fonck (CDH) daarvan op de hoogte gebracht. Die laat weten dat de subsidies "belangrijk zijn voor de begunstigden" en dat ze "er voor zal zorgen dat de beslissing wordt uitgevoerd".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni