Actiris overweegt 30 gesubsidieerde banen te schrappen

KH
© brusselnieuws.be
18/07/2015

Actiris onderzoekt of 30 Gesco's (gesubsidieerde contractuelen) kunnen geschrapt worden. Gesco's zijn goed voor twee derde van het werkgelegenheidsbudget in het gewest.

Actiris zal deze legislatuur alle gesco's evalueren. Dat zijn er nogal wat, want het gewest subsidieert op die manier bijna 10.000 jobs. De Gesco zijn zo goed voor 63 procent van het werkgelegenheidsbudget van het gewest, meldt La Libre.

De krant schrijft ook dat minister van Werk Didier Gosuin (FDF) 30 van die banen wil schrappen. Het gaat bijvoorbeeld om jobs binnen vzw's die er onnodig zijn of in verenigingen waar onregelmatigheden zijn vastgesteld.

Het kabinet van Gosuin nuanceert. “Het is Actiris die de lijst opmaakt en die is ook nog niet definitief”, zegt een woordvoerder aan onze redactie. “De verenigingen kunnen nog uitleggen waarom ze die banen wel nodig hebben.”

Verwacht wordt dat dat regering het aantal gesco's deze legislatuur afbouwt. Er zullen immers veel middelen moeten vrijgemaakt worden voor het jongerenbanenplan, dat aan elke jongere een contract belooft na 18 maanden werkloosheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni