Actiris lanceert website over erkenning buitenlandse diploma’s

© brusselnieuws.be
01/10/2014

Voortaan kunnen Brusselse werkzoekenden met een buitenlands diploma terecht op de website mijndiploma.be. Daarmee wil Actiris werkzoekenden helpen om hun kwalificaties die ze in het buitenland verworven hebben te laten erkennen.

Ongeveer 26 procent van de werkzoekenden die ingeschreven staan bij Actiris zegt minstens een diploma hoger secundair onderwijs te hebben behaald in het buitenland.

Deze werkzoekenden ondervinden vaak moeilijkheden om de vaardigheden die ze in het buitenland opgedaan hebben, te laten erkennen. Dikwijls komen zij terecht in functies onder hun niveau, of kunnen ze hun opleiding in België niet verderzetten.

Daarom hebben Actiris en de organisaties bon (Brussels onthaalbureau voor inburgering) en CIRE (Coordination et Initiatives pour Etrangers et Réfugiés) de handen in elkaar geslagen voor een nieuwe website. Vanaf 1 oktober zijn alle oplossingen voor gelijkschakeling van diploma’s in België te vinden op de website mijndiploma.be.

De informatie is te vinden in het Nederlands, Frans en Engels. Zowel de officiële informatie van de Franse Gemeenschap als van NARIC-Vlaanderen (National Academic Recognition Information Centre) en heel wat andere praktische tips zijn er te vinden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Economie

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni