Actiegroep Pas Question meldt noodlanding vliegtuig

© brusselnieuws.be
06/07/2014

Een vliegtuig van EgyptAir heeft vrijdagnamiddag een noodlanding moeten maken op Brussels Airport, omdat het toestel bij het opstijgen een vogel had geraakt. Dat bevestigde Belgocontrol zondagnamiddag, nadat actiegroep Pas Question de noodlanding publiek had gemaakt.

Vlucht MSR726, een Airbus A320, is vrijdagmiddag omstreeks vier uur opgestegen in Zaventem met als bestemming Caïro.

Tijdens het opstijgen kwam het toestel echter in botsing met een vogel. Uit veiligheidsoverwegingen is het toestel enkele minuten later dan weer geland, nadat het een deel van Brussel en Vlaams-Brabant op lage hoogte heeft overgevolgen.

Die ongewone vliegbeweging werd opgemerkt door de actiegroep Pas Question, die zich kant tegen vluchten boven Brussel. Zondag heeft het controleorgaan voor het Belgische luchtruim, Belgocontrol, het incident bevestigd.

Volgens de woordvoerder van Belgocontrol kwam de veiligheid van passagiers of buurtbewoners echter op geen enkel moment in gevaar.

Hudson
''Er is geen enkele garantie op veiligheid voor de Brusselaars'', reageerde Antoine Wilhelmi van de actiegroep, die vrijdagavond ook al flyers uitdeelde bij de opening van Brussel Bad.

Volgens Pas Question doet de noodlanding denken aan die van de Airbus A320 die er in 2009 op miraculeuze wijze slaagde te landen in de rivier de Hudson bij New York, nadat dat toestel ook in botsing met enkele vogels was gekomen. ''En het kanaal is niet zo breed als de Hudson'', voegde Wilhelmi eraan toe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni