ACOD verwerpt voorstel tot overleg van minister Galant

© FM Brussel
04/08/2015

De socialistische vakbond van het veiligheidspersoneel van Brussels Airport verwerpt de uitnodiging kwam van Federaal minister van mobiliteit Jacqueline Galant (MR) om op 10 september samen te zitten over de toekomst van de luchthaveninspecteurs. De bonden eisen een vergadering voor 15 augustus.

Galant had het veiligheidspersoneel van Brussels Airport een maand de tijd gevraagd om de situatie op de luchthaven nader te onderzoeken. Maar zo lang willen de vakbonden echter niet wachten.

Het personeel is ongerust over de veiligheid op de luchthaven sinds de verhoogde terreurdreiging. De luchthaveninspecteurs zijn bezorgd over hun statuut. Sinds de verhoogde terreurdreiging moesten ze al een deel van hun opdrachten afstaan aan de politie. Ze zijn bang dat de overheid in de toekomst nog meer van taken zal uitbesteden aan privéfirma's.

Er is ook ongerustheid omdat de gloednieuwe veiligheidspoortjes (de e-gates met gezichtsscanners) niet altijd werken zoals het moet. Op dinsdag waren er opnieuw problemen met de gezichtsscanners, schrijft Het Nieuwsblad.

Het personeel hield dinsdag al stiptheidsacties, maar dat zorgde voor weinig hinder voor de reizigers. De bonden eisen nu een vergadering voor 15 augustus, zegt ACOD-afgevaardigde Bart Neyens in De Morgen. Zoniet dreigen er hardere acties.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni