© Wikipedia

Abou Jahjah wil betogen tegen De Wever in Koningsstraat

© brusselnieuws.be
30/03/2015

Movement X, de burgerrechtenbeweging van Dyab Abou Jahjah, wil nu op Paasmaandag een sit-in houden op het N-VA-hoofdkwartier in de Koningsstraat. Ze wil zo protesteren tegen de uitspraken over integratie van N-VA-voorzitter Bart De Wever. Eerder had Abou Jahjah aangekondigd dat de sit-in op (Paas)zondag zou plaatsvinden.

De betoging werd aangekondigd via de facebook- en twitteraccount van Jahjah. Een dag later laat Jahjah weten dat de sit -in op paasmaandag plaatsvindt, "om de kans aan iedereen te geven Pasen thuis te vieren".

Movement X vindt dat De Wever moet opstappen als Antwerps burgemeester na zijn uitspraken over integratie. De Wever zei in Ter Zake onder meer dat Berbers een "zeer gesloten gemeenschap" zijn
met “wantrouwen tegenover de overheid".

Vorige week hield Movement X al een sit-in op de Antwerpse Grote Markt. Voor die manifestatie had de beweging geen toelating gekregen. De 150 deelnemers toen werden administratief aangehouden.

Voor de actie in Brussel is toestemming gevraagd aan burgemeester Yvan Mayeur (PS), maar de Stad heeft nog niets beslist. De betoging zou beginnen om 14 uur.

Pas de fete avec le racisme. Kom Pasen vieren in opstand tegen onrecht. 5 April, Bruxelles, Koningstraat 47, devant la NVA. #BDWMustGo #MvX

— Dyab Abou Jahjah (@Aboujahjah) 30 maart 2015

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni