Abdeslam El Gharrafi, de elektricien wiens wagen in brand werd gestoken tijdens de rellen op de nationale betoging van 6 november, zou gisteren of vandaag geld voor een nieuwe auto moeten hebben ontvangen. Een crowdfundingproject verzamelde in totaal 19.370 euro, en een deel van dat geld is dinsdag aan hem doorgestort.

Om Abdeslam met 2.000 euro aan een nieuwe auto te helpen, startte reclamemaker Bruno Dillen na de betoging een crowdfundingoperatie. In een mum van tijd werd dat bedrag echter gepasseerd. In totaal werd 19.370 euro gedoneerd, dat Dillen besloot te verdelen over alle slachtoffers.

Maar zover is het nog niet, meldt Het Laatste Nieuws.

Het geld werd verzameld op een derdenrekening in de VS, legt Dillen uit. Daarna werd het naar België overgezet. Het bevindt zich nu bij een gerechtsdeurwaarder die alles onderzocht heeft en dinsdag het geld voor El Gharrafi gestort heeft. De elektricien zou dus normaal gisteren of vandaag het geld hebben moeten ontvangen.

Het precieze bedrag wil Dillen tegenover brusselnieuws.be niet noemen, maar wel dat het “iets meer” is dan de oorspronkelijke 2.000 euro. “Er zijn ook kosten om de uitgebrande auto weg te slepen, de inschrijving bij de verzekering en dergelijke.”

Maar uiteraard krijgt de elektricien niet het gehele bedrag. Tot nu toe zijn er een tiental andere dossiers die onderzocht worden door experts die zich daar vrijwillig mee bezighouden. Eerst moet vastgesteld worden bij wie de verzekering wel tussenkomt en wie niet.

Vervolgens zal het geld evenredig verdeeld worden onder alle slachtoffers. “Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen rijker worden van deze actie”, zegt Dillen.

Gharrafi redde zich de afgelopen drie weken met het openbaar vervoer en goede vrienden die hem af en toe een lift geven. Werkmateriaal leende hij van zijn neef.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni