De Ancienne Belgique zet verschillende acties op het getouw ten voordele van de vzw Bij ons - Chez Nous, een vereniging voor thuislozen en kansarmen. Dat gebeurt in het raam van de benefietactie Music for Life van Studio Brussel.

Vooreerst houdt de AB een geldinzameling tijdens de vier uitverkochte concerten van The Broken Circle Breakdown Bluegrassband op 15, 17 en 21 (15u en20u) december. De AB vraagt het publiek “om met broekzakken vol kleingeld naar het concert te komen, want we zullen rondgaan met de pet.” Voor elke 1.000 euro die wordt opgehaald zal de band een extra bisnummer spelen.

Op woensdag 17 december zal er een van de AB Backstagekoks bij de vereniging voor het middagmaal zorgen. Ook op woensdag 17 december nodigt AB de Brusselse daklozen en kansarmen om 16u uit voor een exclusief concert van The Broken Circle Breakdown Bluegrassband in de AB. Tenslotte zal AB een muziekinstallatie schenken en plaatsen in de ontmoetingsruimte van de vzw.

Bij Ons – Chez Nous biedt een laagdrempelig dagonthaal voor thuislozen. Dagelijks vinden meer dan 60 thuislozen en mensen in armoede er een deur die voor hen openstaat, een warm onthaal, een kop koffie, een warme maaltijd voor 1€, een douche en sociale ondersteuning..

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Muziek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni