AB wint prijs voor Cultuurmanagement

© brusselnieuws.be
24/03/2014

De Ancienne Belgique heeft maandag de Vlaamse Cultuurprijs voor Cultuurmanagement gewonnen. De jury looft de voortrekkersrol die de AB in een complexe Brusselse context vervult.

Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) en het Bilsen Fonds voor Cultuurmanagement hebben zopas de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Cultuurmanagement 2012-2013 uitgereikt aan de AB.

De jury loofde “het ondernemerschap en de ondernemingszin van de vzw en de voortrekkersrol die de AB in een complexe Brusselse context vervult”.

Met de prijs wordt een persoon of organisatie gelauwerd die het voorbije seizoen een opmerkelijke bijdrage heeft geleverd aan het cultuurlandschap in Vlaanderen.

Productinnovatie
Volgens directeur Dirk de Clippeleir is de prijs “een beloning voor de jarenlange inspanning van iedereen in de AB om van dit huis een culturele topinstelling te maken. Het is een prijs die het werk van iedereen in de AB waardeert”, aldus de Clippeleir. “We zijn bijzonder verheugd over het feit dat de jury expliciet aandacht besteedt aan de accenten die de AB de voorbije jaren in zijn werking heeft gelegd: namelijk vernieuwing, het Amerikaans Theater, de samenwerkingen met andere culturele huizen en de aandacht voor Brussel."

De prijs werd uitgereikt op het jaarlijkse Colloquium voor Cultuurmanagement van het Bilsen Fonds in de Universiteit Antwerpen.

Volgens de AB is het succes van de muziektempel “deels te danken aan een uitgesproken aandacht voor productinnovatie binnen de kernwerking van het huis, met de nodige aandacht voor culturele diversiteit.”

Volgens minister van Cultuur Joke Schauvliege is de een dynamische organisatie die durft te vernieuwen zonder het oude in de archiefkast te zetten. Dat maakt de AB tot een begrip, in binnen- en buitenland.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni