Aanslagen Parijs: rouwregister en minuut stilte

© brusselnieuws.be
15/11/2015

De Stad Brussel opent maandag een rouwregister voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Het register zal zich in het stadhuis bevinden. Vandaag is er om 12 uur een minuut stilte. Ook het openbaar vervoer en de Vrije Universiteit Brussel doen daaraan mee.

Het publiek kan zijn rouwboodschappen kwijt in het register tussen 8 en 18 uur aan het onthaal van het stadhuis.

De Stad Brussel zal ook deelnemen aan de minuut stilte maandagmiddag. Die minuut is een initiatief van de Europese staats- en regeringsleiders.

Ook De Lijn, de VUB en de MIVB doen mee aan de minuut stilte. Als blijk van medeleven aan de getroffen families en vrienden leggen de medewerkers en studenten maandag om 12 uur een minuut het werk stil om de slachtoffers te herdenken. Aan de ULB wordt om 12.30 uur in samenwerking met de Franse ambassade een ceremonie gehouden ter hommage van de slachtoffers en tegen geweld en angst.

Om de veiligheid van de reizigers en andere weggebruikers niet in het gedrang te brengen, stoppen de chauffeurs dan aan hun eerstvolgende halte. Daar leggen ze de motor gedurende een minuut stil.

Aanslagen Parijs

De aanslagen in Parijs werden deels in Brussel gepland. De beschuldigden staan terecht in Parijs. Alle berichtgeving over de Brusselse link, vind je in dit dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Aanslagen Parijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni