© GWENFLICKR

'Aanslag op Berlaymont verijdeld'

© brusselnieuws.be
21/09/2014

Twee vermoedelijke Syriëstrijders uit Den Haag die vorige maand zijn opgepakt in Zaventem wilden mogelijk een aanslag plegen op de Berlaymont, het belangrijkste gebouw van de Europese Commissie in Brussel. Dat bericht de Nederlandse omroep NOS. In hun Brusselse appartement zouden explosieven zijn gevonden, schrijft Het Laatste Nieuws.

Het gaat om een man een vrouw van Turkse afkomst. Mogelijk had het duo nog andere doelwitten in België. Het gerecht wil de informatie niet bevestigen en de Commissie zegt "geen weet te hebben van een specifieke dreiging."

Maar Het Laatste Nieuws schrijft maandag op basis van een 'zeer betrouwbare bron' dat er in het Brusselse appartement van de verdachten al explosieven waren aangetroffen, naast wapens en kogelwerende vesten.

De Tijd berichtte eerder dit weekend dat afgelopen maanden al verschillende aanslagen verijdeld zijn. De opsporingsdiensten zouden de handen vol hebben met het opvolgen van teruggekeerde Syriëstrijders. Het parket bevestigt in elk geval dat recent verschillende aanhoudingen zijn verricht in het kader van de opvolging van landgenoten die zijn teruggekeerd uit Syrië.

Brussel werd eind mei al eens opgeschrikt door een aanslag van een Franse Syriëstrijder. Die maakte toen vier dodelijke slachtoffers in het Joods Museum.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni