Aanslag Joods Museum 2
© Jo Voets

Aanslag Joods Museum: derde verdachte in de cel

© Belga
28/09/2015

In het onderzoek naar de aanslag op het Joods Museum van Brussel, op 24 mei 2014, zit sinds begin juli een derde verdachte in de cel. Dat heeft Belga uit goede bron vernomen en wordt bevestigd door het federaal parket.

Het gaat niet om de man die vier dagen na de aanslag samen met hoofdverdachte Nemmouche in Brussel gefilmd werd, maar een 28-jarige Fransman uit de regio van Marseille. Wat zijn rol in het verhaal zou geweest zijn, is nog niet duidelijk.

Intussen proberen de speurders een mysterieuze rolstoel te traceren. Volgens de gegevens waarover Belga beschikt zou de man, A. genaamd, in contact gestaan hebben met Mehdi Nemmouche, de hoofdverdachte van de aanslag. Over welke contacten het precies gaat, is minder duidelijk.

Of de man ook banden heeft met Nacer Bendrer, de tweede verdachte in het dossier die sinds midden februari in een Belgische gevangenis zit, is evenmin bekend. Het federaal parket deelt enkel mee dat de man op 1 juli aan België werd uitgeleverd op basis van een Europees aanhoudingsbevel en dat hij in verdenking werd gesteld als dader, mededader of medeplichtige van een viervoudige doodslag in terroristische context.

Intussen is er nog steeds geen spoor van de man die op 28 mei 2014 op de Brusselse Albert II-laan gefilmd is in het gezelschap van Mehdi Nemmouche. Op de beelden loopt Nemmouche naast een donkere, kale man. Die laatste draagt daarbij een sporttas met daarin wellicht de wapens van Nemmouche.

De speurders stellen zich ook heel wat vragen bij een mysterieuze rolstoel die werd aangetroffen in het Brusselse appartement van Nemmouche. Waar de rolstoel vandaan komt, van wie hij is geweest en waar hij voor gediend heeft, zijn vooralsnog onbeantwoorde vragen.

Aanslag Joods Museum

Op zaterdag 24 mei 2014 kwamen vier mensen om het leven toen een man het Joods Museum binnenstapte en begon te schieten. Een week na de aanslag werd in Marseille een eerste verdachte, Mehdi Nemmouche, opgepakt.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Aanslag Joods Museum

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni