77.000 mensen zien Rode Duivels aan Heizel

© brusselnieuws.be
07/07/2014

De vijf WK-wedstrijden van de Rode Duivels werden door in totaal 77.000 mensen gevolgd in het fandorp aan het Koning Boudewijnstadion. Dat meldt de Stad Brussel. Schepen Alain Courtois (MR) houdt zich klaar om "iets klein" te organiseren, als de spelers dat willen.

De Stad had ervoor gekozen om geen groot scherm te plaatsen in het centrum, maar wel op de Heizel. Zowel in het Koning Boudewijnstadion als op de esplanade ervoor konden mensen de wedstrijden volgen. De formule bleek een succes. Voor de kwartfinalewedstrijd werden 16.000 supporters geteld. "De sfeer was erg feestelijk. Zelfs na de nederlaag tegen Argentinië bleven de mensen tot anderhalf uur na de wedstrijd dansen en zingen, ook al regende het."

Maandag keert de nationale ploeg terug uit Brazilië. Courtois wilde graag een parade organiseren door de straten van de hoofdstad, maar dat zag de ploeg niet zitten. Het blijft tot nader order bij een ontvangst bij Koning Filip in Laken, maar Courtois houdt zich klaar om alsnog "iets klein" te organiseren. Dat vertelde hij bij de tussenlanding van het regeringsvliegtuig in Kaapverdië.

"Wij staan klaar als de spelers beslissen dat er toch iets georganiseerd wordt, maar ik begrijp ook dat ze snel naar huis willen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Sport

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni