© Eiffage Development

700 nieuwe woningen in Sint-Lambrechts-Woluwe

© brusselnieuws.be
26/03/2015

In Sint-Lambrechts-Woluwe ontstaat een van de grootste woonprojecten van het Brussels Gewest. Vlakbij supermarkt Cora worden met het project Greenwood 700 nieuwe woningen opgetrokken. En dat in een wijk waar de woonprojecten de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond schoten. “De goede ligging betekent alles.”

Tegen de zomer van volgend jaar moet het eerste gebouw van het project Greenwood klaar zijn. De bouw zelf is al sinds juni 2014 aan de gang. Het hele project moet uiteindelijk 700 appartementen, verdeeld over acht gebouwen, tellen.

Het geheel ligt langs de Tweehuizenweg in Sint-Lambrechts, vlakbij de Marcel Thirylaan en grootwarenhuis Cora, en grenst aan het Schumanpark. Het project voorziet in een mix van studio’s, twee-, en driekamerappartementen. Echt goedkoop zijn die niet: kopers zullen tussen 3.400 en 3.500 euro per vierkante meter moeten neertellen.

Lees verder onder de foto.

© Eiffage Development

Langs die Marcel Thirylaan was de voorbije jaren een heuse vastgoedboom te zien. Appartementsblokken schoten er als paddenstoelen uit de grond, terwijl er in het verleden vooral kantoren werden gebouwd. “De goede ligging is daarbij bepalend”, zegt Edwin Hanssens, directeur bij promotor Eiffage Développement aan brusselnieuws.be. “Het ligt vlakbij de metro en de E40 en de Cora is naast de deur. Ons project vormt ook een geheel met de vier hectare bos van het Schumanpark.”

De buurt is een van de wijken waar sinds de eeuwwisseling massaal woningen werden gebouwd. Ook in Neder-Over-Heembeek kwamen er de voorbije jaren honderden woningen bij rond de Bruynstraat. In de Ketelwijk nabij Erasmus in Anderlecht moeten er de komende jaren nog eens 1300 woningen bijkomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni