600 handtekeningen tegen volbouwen ULB-campus

© brusselnieuws.be
15/02/2011
Verschillende bouwprojecten bedreigen de groene ruimte op de campus Oefenplein van de Université Libre de Bruxelles (ULB). Een student agronomie heeft een petitie gelanceerd voor het behoud van de biodiversiteit op de campus. Al meer dan zeshonderd mensen zetten hun handtekening.

De campus Oefenplein telt 7 hectare groen, meteen het grootste stukje natuur op het grondgebied van de gemeente Elsene. Het is een geliefkoosd terrein van konijnen, vleermuizen, vossen, egels en meer dan zestig vogelsoorten. Er zijn ook meer dan tweehonderd plantensoorten geteld, waaronder enkele beschermde.

Maar het groen en de grote biodiversiteit dreigen over enkele jaren te verdwijnen. De lokale Europese school en de Vrije Universiteit Brussel (VUB), die ook op de campus zitten, hebben uitbreidingsplannen. De Europese Commissie en een bouwpromotor willen dan weer woningen en kantoren bouwen op de site. Dat kan omdat de ULB in 2006 een deel van de gronden verkocht om geld in het laatje te brengen.

Hicham Elzein, student agronomie aan de ULB, lanceerde alvast een petitie om de natuur op de campus te beschermen. Meer dan zeshonderden mensen hebben zich ondertussen aangesloten bij zijn oproep om de bouwplannen af te voeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni