Meer dan 555.000 mensen hebben dit jaar het Autosalon bezocht. Dat is zowat 4 procent minder dan in 2014, blijkt uit een eerste schatting van Febiac. De automobielfederatie is tevreden met dat aantal, in een periode die volgt op de terreurdreiging.

Vanaf de start van het salon, op 12 januari, tot de sluiting zondag om 19 uur, zullen bij benadering 555.000 auto- en motorliefhebbers een bezoek hebben gebracht aan het Autosalon. Dat zijn er 4 procent minder dan bij de vorige recordeditie in 2014. "Het blijft een verbluffend aantal dat ons en de exposanten tot grote tevredenheid stemt", aldus Febiac.

De omstandigheden waarin dit salon werd georganiseerd, waren volgens Febiac niet gemakkelijk. "De terreurdreiging noopte ons tot extra veiligheids- en controlemaatregelen en heeft vast ook wel een aantal bezoekers weerhouden om naar Brussels Expo te komen. Onterecht trouwens, dankzij een aangepaste ontvangst- en controle-infrastructuur én door het inzetten van vele tientallen extra stewards en bewakingsagenten, werd niet enkel de veiligheid en het comfort van elke bezoeker gegarandeerd, maar waren wachttijden aan de ingang ook zo goed als onbestaande", zegt directeur-generaal Pierre Lalmand.

"Wij hopen dat het succes van het Salon het imago van Brussel opnieuw herstelt", aldus Lalmand. "Maar in de eerste plaats hopen wij dat onze bezoekers overtuigd zijn geraakt van de inspanningen van de auto- en motorconstructeurs om steeds betere, schonere en veiligere voertuigen te bouwen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni