53 ongevallen in drie jaar in Molenbeekse Piersstraat

© brusselnieuws.be
25/08/2015

De Piersstraat in Molenbeek wordt geplaagd door verkeersongevallen. In drie jaar tijd gebeurden er in de straat 53 ongevallen. Oppositieraadslid Jef Van Damme (SP.A) pleit voor effectievere snelheidsremmers in de straat.

Tussen 2012 en 2015 deden zich in de Piersstraat 53 ongevallen voor, waarvan 27 met vluchtmisdrijf. 20 keer vielen er daarbij lichtgewonden. Zwaargewonden of doden vielen er niet te betreuren. “In werkelijkheid zijn het er wellicht meer, want veel ongevallen worden in der minne geregeld, zonder aangifte”, zegt gemeenteraadslid Jef Van Damme (SP.A) die de zaak aankaartte via een schriftelijke vraag.

De oorzaak ligt volgens Van Damme bij overdreven snelheid. ”De maximumsnelheid van 50 kilometer per uur wordt niet gerespecteerd, behalve als er file is”, zegt hij. “In de daluren wordt er te snel gereden. Dat blijkt uit navraag bij de buurtbewoners.”

In de straat liggen al snelheidsremmers, maar die zijn volgens Van Damme te plat, onder meer omdat de bussen van de MIVB er over moeten. “Mijn oproep aan het gemeentebestuur is dus simpel: plaats op verschillende plekken Berlijnse kussens”, zegt hij. “In deze straat passeert veel volk en er wonen veel mensen. De straat moet gewoon veiliger.” Berlijnse kussens vormen een verhoging in het midden van een rijstrook, zodat fietsers en ook bussen er probleemloos langs raken.

Volgens metingen van de gemeente rijdt 85 procent van de wagens echter trager dan 35 kilometer per uur. In eerste instantie wil de gemeente wel de markeringen in de straat vervangen om de veiligheid op te krikken. Berlijnse kussens worden bestudeerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni