500 mensen op pro-Israëlbetoging

© brusselnieuws.be
27/07/2014

Ongeveer 500 mensen hebben zondagmorgen verzamelen geblazen voor de Israëlische ambassade in Ukkel. Ze wouden zo hun steun uitspreken voor Israël. Er daagden ook een tiental tegenbetogers op, maar er waren geen incidenten.

De politie was aanwezig en voerde identiteitscontroles uit. Een tiental tegenbetogers werd onderschept.

De manifestanten ontvouwden Israëlische vlaggen en staken kaarsen aan ter herdenking van de gedode Israëlische militairen en burgers in het lopende Gazaconflict.

“Wij ondersteunen de enige democratie in het Midden-Oosten, die tegen zijn wil in in een oorlog tegen de terreur werd gesleurd”, zei Organisator Simon Bretholz. Hij veroordeelde ook het roepen van antisemitische slogans tijdens een pro-Palestijnse betoging van vorig weekend.

Zondagnamiddag vindt er in het centrum een pro-Palestijnse betoging plaats. Daar zullen waarschijnlijk enkele duizenden mensen op aanwezig zijn.

Het Israëlische offensief in de Gazastrook ging zondag zijn 20ste dag in. Bij de aanvallen sneuvelden al 43 militairen, ook 2 Israëlische burgers kwamen om. Aan Palestijnse kant ligt de dodentol boven de duizend, voor het overgrote deel burgers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni