De metro rijdt voor de vierde dag op rij niet, en trams rijden enkel bovengronds. Maar ook het busnet van de MIVB is dinsdag opnieuw verstoord. Hetzelfde geldt voor de bussen van De Lijn die Brussel verbinden met de Rand.

Sommige tramlijnen worden aangevuld met pendelbussen. Details over de bediende lijnen zijn te vinden op de website van de MIVB. De vervoersmaatschappij informeert ook via sociale media en haar callcenter 070/23 20 00.

"Wat de bussen betreft is er een gestabiliseerd net. Dat wil zeggen dat we gestart zijn met de prioritaire lijnen eerst te openen en dan geleidelijk ook de rest. Intussen wordt gereden op 37 van de 50 lijnen", zegt An Van hamme.

Niet alle bussen rijden omdat sommige chauffeurs het niet zien zitten om uit te rijden. De MIVB probeerde de chauffeurs maandag gerust te stellen op een personeelsvergadering en hoopt dat er dinsdag meer chauffeurs komen werken.

Ook bij De Lijn in Vlaams-Brabant is er opnieuw hinder op de lijnen Brussel-Ninove en Brussel-Halle. Daar zijn ongeveer de helft van de chauffeurs uitgereden. Tussen Brussel en Leuven rijden de bussen niet verder dan Woluwe.

Maandag werd beslist om het hoogste dreigingsniveau te behouden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. "Heel wat chauffeurs zien het niet haalbaar om de hoofdstad met de bus te bedienen", klinkt het nog bij de Vlaamse vervoersmaatschappij.

Vier stations dicht
De meeste Brusselse treinstations zijn net als de voorbije dagen wel open. Enkel de stations Schuman, Delta, Merode en Brussel-West zijn dicht. Treinen rijden er door zonder te stoppen.

Vanaf woensdag wordt het metronet geleidelijk aan opnieuw opgestart.

Dreigingsniveau 4 in Brussel

Wat zijn de gevolgen van het verhoogde dreigingsniveau in Brussel? En hoe staat het met het onderzoek? U leest er alles over in ons dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Dreigingsniveau 4 in Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni