36ste editie van Zoniënmars-Zoniënklanken lokt 1.400 bezoekers

Kim Verthé
© Brussel Deze Week
29/04/2015

De weergoden waren wat weerspannig, maar dat kon de deelnemers van de Zoniënmars-Zoniënklanken 2015, afgelopen zondag, niet deren. Het evenement klokte af op welgeteld 1.414 bezoekers, een aantal dat vergelijkbaar is met andere edities. Een BDW-fotograaf stapte en luisterde mee.

Iedereen in Brussel en omstreken kent het Zoniënwoud, de groene long rond Brussel. De Zoniënmars is de jaarlijks weerkerende gelegenheid voor wie het 4.000 hectare bosgebied in de diepte wil leren kennen. Via wandelparcours van vijf tot vijfentwintig kilometer leer je bij over de honderdduizenden bomen, de vijf natuurreservaten en dieren zoals de Koreaanse eekhoorn, tjiftjaf of vuursalamander.

Sinds 2013 is daar ook een muzikaal programma aan toegevoegd. Temidden het groen trakteren muzikanten wandelaars op muzikale intermezzo’s. Dit jaar stonden violist Edwin Vanvinckenroye, het duo Bao Sissoko en Wouter Vandenabeele en de folkmuzikanten van Estbel garant voor magische momenten in het bos. Vardan Hovanissian en Elias Bachoura brachten met hun duduk en Arabische luit het Zoniënwoud in Oosterse sferen.

Lieven Vanhemelrijck, centrumverantwoordelijke van Gemeenschapscentrum WaBo vzw, blikt tevreden terug: “Dit jaar zijn veel gezinnen met kinderen opdagen, net als veel jonge mensen. De samenwerking met Muziekpublique heeft daar wellicht mee te maken.”

Sinds de vorige editie schaart Cultuurcentrum Brussel, het netwerk van de 22 Brusselse gemeenschapscentra, zich mee achter het project. Het doel is om Zoniënmars-Zoniënklanken te laten uitgroeien tot een jaarlijkse trekpleister voor cultuur- en natuurfanaten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Watermaal-Bosvoorde, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni