Voor de wedstrijd België-Wales van zondagavond, zakken minstens 3.600 supporters van Wales dit weekend af naar Brussel. 1.200 van hen doen dat zonder ticket. De fans zullen vooral in de sportcafés aan de Beurs kamperen, maar ook White Star en Union mogen zich aan bezoek verwachten.

De voetbalwedstrijd België-Wales, een belangrijk duel in aanloop naar het Europees Kampioenschap van 2016 in Frankrijk, wordt zondagavond in het Koning Boudewijnstadion gespeeld. Het stadion is helemaal uitverkocht en zal relatief veel bezoekende supporters ontvangen. De Belgische voetbalbond stuurde 2.400 kaartjes naar Wales en die werden zonder probleem aan de man gebracht.

Maar daar blijft het niet bij. Zeker 1.200 anderen die geen kaartje konden bemachtigen maken toch de overtocht. "De meeste van hen zullen de wedstrijd proberen te volgen in het stadscentrum", zegt Paul Corkery van de supportersfederatie aan brusselnieuws.be. "In elk geval raden we hen aan om niet naar de buurt van het stadion te trekken. Waarschijnlijk worden ze daar toch weggestuurd door de politie."

In totaal komen dus zeker 3.600 Wales-fans dit weekend naar Brussel. In aanloop van de wedstrijd zal de meerderheid daarvan zich opwarmen in de sportcafés en pubs in de buurt van de Beurs.

Mogelijk trekken sommige supporters zaterdagavond naar het tweede klasseduel White Star-Roeselare in het Edmond Machtensstadion. "We hebben die match aangekondigd in ons fanblad", aldus nog Corkery. "Het is misschien een troostprijs voor mensen zonder ticket."

Maar ook bij Union, in de derde klasse dus, verwachten ze zaterdagavond een delegatie uit Wales voor de wedstrijd tegen Sprimont. "De reputatie van Union, met zijn stadion en goede sfeer, is enkele supporters ter ore gekomen", zegt club-historicus en -fotograaf Yves Van Ackeleyen.

Hoeveel supporters precies de weg naar White Star of Union zullen vinden is moeilijk in te schatten. "Veel mensen willen wel gaan, maar veranderen misschien van gedacht als ze wat gedronken hebben", aldus nog Corkery. "Anderen komen pas zaterdagavond of in de loop van zondag aan. Het helpt ook niet dat de stadions niet bediend worden door de metro."

Zondagmiddag zijn overigens ook in Jette groen-witte vlaggen met een rode draak erop te verwachten, want daar spelen fans van België en Wales een vriendschappelijke wedstrijd.

Anderzijds blijven niet alle supporters de hele tijd in de stad. Sommigen plannen een excursie naar Ieper en omgeving, waar sinds deze zomer een monument staat voor de Welshe slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni