36 miljoen voor vernieuwing Krakeelwijk

© brusselnieuws.be
31/07/2014

De Krakeelwijk in de Marollen krijgt een grondige facelift. Woningen worden opgeknapt, de openbare ruimte krijgt een beurt en er komt een nieuwe crèche met 48 plaatsen. Op vraag van de buurt komt er ook een ontmoetingslokaal.

De Krakeelwijk is een complex van sociale huisvesting, in de jaren 1970 opgetrokken tussen de Huidevettersstraat en de Nieuwlandstraat. De buurt kan wel een investering gebruiken en volgende maand gaat dan ook een grondige vernieuwingsoperatie van start.

Alle woningen krijgen nieuwe ramen en een betere isolatie. Gevels en liften worden vernieuwd. Ook de omgeving wordt aangepakt. Het bestaande basketbalveld krijgt een beurt en er komt een speelplein voor 8 tot 12-jarigen. De wijk krijgt ook een nieuwe crèche met 48 plaatsen.

Op de hoek van de Krakeelstraat en de Huidevettersstraat komt een nieuw gebouw met vier sociale woningen en het door de buurt gevraagde ontmoetingslokaal. Verenigingen die in de wijk actief zijn kunnen daar bijeenkomsten houden.

Het nieuwe gebouw komt op de plaats waar sinds deze lente op initiatief van buurtbewoners een moestuin is aangelegd. Die kan zoals eerder bericht echter verhuizen even verderop in de Krakeelstraat.

Voor de renovatie slaan het Gewest, de Stad Brussel en de Brusselse Haard de handen in elkaar. Ze investeren in totaal 36 miljoen euro in de buurt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni