17 buslijnen niet bediend na verkeersagressie

© FM Brussel
04/09/2015

Verschillende buslijnen van de MIVB worden vanmorgen niet bediend door een spontane actie van het personeel. Het personeel in de stelplaats Haren legde het werk neer, nadat een MIVB-chauffeur gisteren werd geslagen door een autobestuurder na een aanrijding.

Het gaat om een 17 buslijnen die vertrekken vanuit de stelplaats Haren. Op vijf bijkomende lijnen is de dienst ook verstoord. Daardoor is er vooral veel hinder in het noordoosten van Brussel. Het gaat om de volgende lijnen:

"Het personeel legde het werk neer na een geval van verkeersagressie op buslijn 42 gisteren", zegt An Van Hamme van de MIVB aan FM Brussel. Een automobilist (in een Porsche Cayenne, red.) reed de bus in volle snelheid voorbij toen die de halte Trammuseum net aan het verlaten was. Het kwam bijna tot een aanrijding. De automobilist is daarna uitgestapt en viel de buschauffeur aan. Die raakte daarbij gewond aan de rug en is overgebracht naar het ziekenhuis." De man is ondertussen wel weer thuis.

Volgens Olivier Rittweger de Moor van de christelijke vakbond CSC kwamen veiligheidsagenten van de MIVB door een tekort aan personeel te laat aan op de plaats van het incident, en liet de politie de dader van de agressie gewoon gaan. Er werd bovendien twee weken geleden ook al een klacht ingediend bij het Comité P, nadat een chauffeur hardhandig werd aangepakt door de politie omdat hij een tas gestolen zou hebben van een passagier.

Er zijn op dit moment onderhandelingen met het personeel aan de gang. Hoe lang de hinder nog duurt is niet bekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni