17 boetes per dag in nieuwe voetgangerszone

© brusselnieuws.be
23/07/2015

Drie weken na de invoering van de voetgangerszone in centrum Brussel, heeft de politie al zo'n 350 boetes uitgeschreven in de nieuwe zone. Dat komt neer op zo’n 17 pv’s per dag. Meer dan 30 mensen zijn aangehouden voor kleine of grotere delicten.

De Stad Brussel heeft samen met de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene na drie weken een eerste veiligheidsbalans van het autovrije centrum opgemaakt.

De politie schreef 181 boetes uit voor zwaardere misdrijven, waarvoor het nummer 101 werd gebeld of waarvoor er een klacht werd neergelegd op het commissariaat. 130 bekeuringen hadden te maken met chauffeurs die zich niet aan de nieuwe verkeersregels hielden, en dus reden op plaatsen waar dat niet mag, of die te snel reden.

Tot slot zijn er ook al zo’n 40 pv’s uitgeschreven voor inbreuken op de netheid, al gaat dat enkel over de periode van 4 tot 15 juli.

Er zijn ook al meer dan 30 mensen aangehouden: in 14 gevallen ging het om een administratieve aanhouding, voor dronkenschap of voor het verstoren van de openbare orde. 19 personen zijn gerechtelijk aangehouden.

De stad wijst ook op de versterkte politie-inzet in het centrum. Tijdens de week patrouilleren 36 agenten door de zone. Van 6u30 tot 22 uur gaat het om 24 agenten. Dat gaat dan onder meer om agenten te voet, per segway of met de fiets. ’s Nachts zijn er twaalf agenten permanent aanwezig. In het weekend (donderdagavond tot zondagochtend) wordt de aanwezigheid van politie nog versterkt.

Naast de zichtbare politie-aanwezigheid zijn er ook brigades in burger, zoals de Trekkerbrigade. Die richt zich specifiek op gauwdieven.

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Voetgangerszone Vijfhoek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni