16 arrestaties bij politieacties, Salah Abdeslam niet gevat

© brusselnieuws.be
22/11/2015

In het kader van de terreurdreiging heeft de politie zondagavond een reeks huiszoekingen verricht in Brussel en Charleroi. Daarbij zijn zestien mensen opgepakt. Eén verdachte is lichtgewond geraakt toen een wagen een politieversperring wilde forceren. Salah Abdeslam is niet gevat.

In Brussel zijn in totaal negentien woningen doorzocht, in Anderlecht, Schaarbeek, Molenbeek, Jette, Vorst en Sint-Lambrechts-Woluwe. Daarnaast waren er drie huiszoekingen in Charleroi.

Zestien mensen zijn opgepakt, maar Salah Abdeslam is daar niet bij. Volgens onbevestigde berichten is hij zondagavond wel gesignaleerd in de buurt van Luik.

Er werden geen wapens of explosieven gevonden.

In Molenbeek heeft de politie twee schoten gelost toen een wagen een politieversperring wilde forceren. De chauffeur raakte daarbij lichtgewond.

Zondagavond werden onder meer in het centrum van Brussel verschillende straten afgesloten. Aan hotels in de buurt van de Grote Markt was er extra bewaking en werden gasten gevraagd om binnen te blijven. Een hele tijd werden helicopters boven de stad gesignaleerd.

Tijdens de acties werd echter niet gecommuniceerd door politie of parket. Aan journalisten werd gevraagd om uit veiligheidsredenen niet te communiceren over de acties. Ook gebruikers van sociale media werd gevraagd om geen details prijs te geven om het goede verloop van de acties niet in het gedrang te brengen. Die oproep werd goed opgevolgd, en op Twitter deelden veel mensen foto's van katten met de populaire hashtag BrusselsLockdown.

Dreigingsniveau 4 in Brussel

Wat zijn de gevolgen van het verhoogde dreigingsniveau in Brussel? En hoe staat het met het onderzoek? U leest er alles over in ons dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Dreigingsniveau 4 in Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni